Wie zijn wij

“Het is niet altijd makkelijk om te aarden in de Nederlandse samenleving”

Uit ervaring weten we hoe het is om als nieuwkomeling naar Nederland te komen. Vaak brengt dit veel onzekerheden met zich mee. Je moet weer helemaal opnieuw beginnen, maar waar begin je dan? De taal spreek je niet. Hoe werkt het in Nederland? Je hebt geen netwerk op wie je kunt steunen. We spreken vanuit onze ervaring als migrantenvrouwen, dat het niet altijd makkelijk is om te aarden in de Nederlandse samenleving. Dat geldt niet alleen voor vrouwen die pas in Nederland zijn gekomen. Zelfs voor degenen die al jaren in Nederland wonen, is er nog steeds onzekerheid en eenzaamheid voelbaar. De verbinding met anderen ontbreekt, en er is behoefte aan ontmoetingen.

“Vrouwen opnieuw in hun kracht.”

Vanuit deze gedachte is ons platform gegroeid. We organiseren laagdrempelige activiteiten om verbindingen tot stand te brengen tussen vrouwen van diverse achtergronden. We hebben in ons netwerk gemerkt dat de behoefte om elkaar te ontmoeten en te ondersteunen nog altijd bestaat. Ons netwerk bestaat uit zeer diverse multiculturele vrouwen, ieder met hun eigen verhaal. De kennis en ervaringen die hebben en onderling met elkaar delen bij de activiteiten die we organiseren, is van wezenlijk belang voor de vrouwen. Dit neemt het gevoel van eenzaamheid weg doordat ze er even tussenuit zijn. Veel vrouwen zijn niet werkzaam, waardoor ze in een isolement raken. Door aan onze activiteiten deel te nemen kunnen ze hun ervaringen delen, en ook andere vrouwen weer in hun kracht zetten. Het kan voor hen een eerste stap zijn om actief te worden in de samenleving. Het is dus een zeer positieve wisselwerking; op deze manier draagt onze stichting een brede maatschappelijke functie.

Een divers platform

De kracht van ons platform ligt in de diversiteit van onze leden. We hebben op dit moment een ledenbestand van ongeveer 30 vrouwen met Irakese, Marokkaanse, Pakistaanse, Nederlandse, Keniaanse, Boliviaanse, Afghaanse, Turkse, Syrische, Iranese en Britse achtergrond met een leeftijd van +/-50 jaar en ouder. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten. We ontmoeten elkaar door samen te koken, te eten en het doen van leuke en leerzame workshops en activiteiten.

Het bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat uit Nazanin, Saira en Ludsmilla. (foto)